İntihar girişimi dünyada özürlülük nedenleri arasında 17. sırada yer almaktadır. Önümüzdeki yıllarda intihar oranlarının artmasına bağlı olarak 14. sırada yer alacağı tahmin edilmektedir.
İntihar Nedir?
Gelişmekte oları ülkelerde 15-44 yaş grubundaki erkeklerde hastalık yükü nedenleri arasında 8. sırada yer alırken kadınlarda 4. sıradadır.
1990 yılında ölümlerin %1.6 sının intihar sonucu olduğu ve 1.4 milyon kişinin intihar ettiği bildirilmektedir. İntihar 10 ölüm nedeni arasındadır. İntihar girişimi hızı tamamlanmış intiharların 10-20 kat fazlasını oluşturmaktadır.
Demans Nedir?
60 yaş ve üzeri nüfusta hızla artacağı beklenen, duygusal kontrol, sosyal davranış ve motivasyonda azalmayla tanınan, yargılama, dil, öğrenme kapasitesi, hesaplama, uyum, davranış ve hafızada
zayıflamayla belirginleşen bir hastalıktır.
Dünyada 29 milyon kişinin demans yaşadığı tahmin edilmekle birlikte bu sayının önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde 80 milyona ulaşacağı beklenmektedir.
Zihinsel Özür Nedir?
Gelişimsel dönemde yavaş öğrenme, konsantrasyon güçlüğü, basit olan şeyleri bile hatırlama güçlüğü ve harekettekini kontrol edememe gibi beceri bozulmalarıyla kendini gösterir.
Özür derecesi çok farklıdır. Mevcut durumda 60 milyon kişinin zihinsel özrünün olduğu bilinmektedir. Kroniktir ve palyatif bakımın olmasına karşın tedavisi yoktur.
Bazı vakalar basit ve maliyet etkin bir yaklaşımla erken yaşta eğitimsel müdahalelerle önlenebilir.
Can Sıkıntısı Nasıl Giderilir?
Şu aralar biraz da olsa canım sıkılıyor. Sağa sola can sıkıntısını ne giderir diye baktım. En son olarak annemin şifalı bitkiler kitabında bir şeyler buldum.
İşte can sıkıntısın gideren bitkisel tarif:
Bulunması gereken şifalı bitkiler:
Papatya,
Zerdeçal,
Adaçayı,
Nane,
Bal.
Hazırlanışı ve Kullanımı:
Papatya suyu demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sıvı içine bal ilave edilerek şurup kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan Şurup soğutulduktan sonra günde 3 bardak içilir.
Adaçayı nane suyunda demlenerek süzülür. Elde edilen sıvıya bal ilave edilerek tatlandırılır. Bu çaydan da günde 3 bardak içilir.
Zerdeçal yaprakları tütün gibi kıyıldıktan sonra üzerine su dökülerek demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya bal katılarak şerbet kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu sıvı da günde 3 bardak içilir.
(Not: Bu maddelerin her biri farklı bir karışımdır. Yani burda 3 adet can sıkıntısına iyi gelen bitkisel karışım tarifi verilmiştir. 3 ü bir arada kullanılmamalıdır.)
Bu yazılara da bakın.
Daha Fazlasını Keşfedin