Doğru beslenmenin sağlığımızı korumada önemli bir rol oynadığını hepimiz ezbere biliyoruz.
Çocuklar söz konusu olduğunda bu daha da önemlidir.
Sonuçta yeni yapılan bir binada malzeme seçimi bu yapının ömrünü etkiler ve doğru beslenme, hızlı gelişen çocukların organ ve dokularının sağlıklı gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar.
Zeytinyağının Çocuk Gelişimine Faydaları
Zeytinyağı, içerdiği harika yağ asitleri ile vücudun kendi üretemediği esansiyel yağ asitlerini sağlamanın en doğal yoludur. Aynı zamanda vitaminler, mineraller ve birçok önemli yan bileşik içerir.
Anne adaylarının ve emziren annelerin zeytinyağı kullanmaları, 6. aydan sonra diyete eklemeleri ve çocuk büyüdükçe tüm öğünlerde kullanmaları önerilir.
Zeytinyağının gıda ile kullanımı:
A, D, E ve K vitaminleri yağda eridiği için vücutta emilmeleri için bir miktar yağa ihtiyaç vardır. Örneğin bebeğe havuç suyu verilirse içerdiği A vitamini yeterince emilemez.
Zeytinyağı Çocuklara Nasıl Verilmeli?
Bu havuç suyu yemekle birlikte verilirse; Diyetteki yağ, havuç suyundaki A vitamininin emilmesi için yeterlidir. Ancak havuç suyu tek başına ara öğün olarak verildiğinde;
Bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu sayede hem sindirimi kolaylaştırır hem de A vitamini vücutta daha aktif hale gelir. Bu aynı zamanda A vitamini içeren kayısı, brokoli, kabak, ıspanak ve sarımsak için de geçerlidir.
Zeytin ağacının meyvesini yeterince olgunlaşmadan dalından koparırsanız, ağzınızda yoğun bir acı tat hissedersiniz. Acılık, ağacın ham meyveyi kuşlardan korumak için salgıladığı polifenol adı verilen bir bileşikten kaynaklanır. Olgunlaştıkça azalır.
Çocuk Gelişimi İçin Hangi Zeytinyağı Seçilmeli?
Henüz yeşilken hasat edilen zeytinler, o acılığı ve acılığı daha çok yağa iletir. Elbette, erken hasat edilen yağların yakıcı, acı tadı yetişkin gurmeler için eşsiz bir ziyafettir. Bununla birlikte, polifenol içeriği yüksek yağlar, hem tat açısından hem de vücutları hala çok hassas olduğu için küçük çocuklar için uygun olmayabilir. Yetişkinler gibi bitter çocuklar ve sütlü çikolata gibi düşünebilirsiniz. Biz de aynı mantıktan yola çıkarak yumuşacık bir tada sahip olan Kidsolio’yu çocuklar için yaptık.
Kidolio, üretiminde polifenol içeriği doğal olarak düşük olan zeytin çeşitlerini tercih etmektedir. Ne erken ne de geç “zamanında hasat” yapan , soğuk sıkım tekniğiyle özenle işlenen Kidsolio’yu, çocukların bayılacağı sevimli zeytin figürleriyle süslenmiş ambalajlarda sunuyorlar.
Olgunlaşan zeytinlerde fenolik bileşikler azaldıkça E vitamini ve esansiyel bir yağ asidi olan linoleik asit seviyeleri yükselir.
Tam Zamanında Hasat
Zeytin ağacı yazın çiçek açar ve meyve verir.
Yaz mevsimi boyunca güneşin enerjisi ve topraktan aldığı besinlerle meyve verir. Zeytin tanesi başlangıçta koyu yeşildir ve sonbahar geldiğinde olgunlaşmaya başlar. Rengi sarıya, ardından pembeden mora ve son olarak siyaha dönüşür.
Acı tadı olan zeytin tanesini korumakla görevli polifenoller yıllandıkça azalırken, başta E vitamini olmak üzere besin değerini artıran bazı vitaminler artar.
Bu kez daha uzun süre depolamayla birlikte zeytin kendine ve dış etkilere maruz kalarak bozulmaya başlar.
Tam zamanında hasat, ideal besin değeri ve tat dengesinin sırrıdır.
Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin